Комунальному підприємству «Доманівське» рекомендовано привести у відповідність договори зі споживачами

Опубліковано 28 березня 2024 року о 14:11

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації КП «Доманівське» (Миколаївська область) привести у відповідність до законодавства положення договорів зі споживачами про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

У результаті здійснення протягом 2022- -березня 2024 року контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на регіональному ринку у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, Відділенням виявлено таке.

КП «Доманівське» уклало зі споживачами (фізичними особами та суб’єктами господарювання) договори про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, що є діючими, які не відповідають умовам типових договорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2022 № 85 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 р. № 690», яка діяла на момент укладення договорів.

З огляду на ринкову владу КП «Доманівське», такі дії підприємства могли призвести до обмеження прав та ущемлення інтересів споживачів його послуг, відтак містять ознаки порушення законодавства, передбаченого пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

Керуючись статтею 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», адміністративна колегія Південного МТВ 28.03.2024  рекомендувала КП «Доманівське» припинити вказане порушення. Зокрема, упродовж 2-х місяців укласти із споживачами договори про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у відповідності до вимог типових договорів, а також інформувати споживачів, з якими укладено договори про надання таких послуг, умови яких не відповідають типовим договорам, про можливість переукладання та/або внесення змін до договорів.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux