Передача в оренду нерухомого майна в місті Одесі приводиться до норми

Опубліковано 29 квітня 2021 року о 16:53

22 грудня 2020 року адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення АМКУ рішенням № 65/31-р/к (далі — Рішення) визнала бездіяльність департаменту комунальної власності Одеської міської ради (далі — Департамент) порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим п. 3 ст. 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, яке кваліфікується за ч. 1 ст. 15 цього ж Закону, у вигляді непроведення конкурсу на право оренди нерухомого майна комунальної власності територіальної громади м. Одеси при зміні істотних умов договору оренди, що може призвести до недопущення конкуренції, та зобов’язала департамент припинити порушення.

Так, Відділенням встановлено, що розпорядженням Одеського міського голови від 15.07.2016 № 686 КП “ОЕЕМП” передано приватному підприємству підземні переходи № 1, 2, 3 загальною площею 250,0 кв.м, що розташовані за адресою: м. Одеса, пл. Привокзальна.

У квітні 2021 року Департамент на виконання Рішення поінформував Відділення про те, що на підставі ч. 2 ст. 24 Закону України “Про оренду державного та комунального майна” Департаментом було направлено пропозицію на адресу Орендаря про розірвання договору оренди, однак заперечення або повідомлення про погодження з пропозицією від Орендаря не надходило.

З урахуванням викладеного, у березні 2021 року Департамент звернувся до Господарського суду Одеської області з позовом до Орендаря щодо визнання недійсним договір оренди (з додатками) та усунення перешкод у користуванні шляхом виселення Орендаря з орендованої площі.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 05.04.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі 916/786/21.

До уваги органів місцевого самоврядування!

Відділення акцентує увагу на обов’язковість дотримання вимог Закону України “Про оренду державного та комунального майна” при передачі комунального майна відповідної територіальної громади в оренду!

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, завжди можна звернутись з відповідною інформацією до Відділення: електронною поштою od@amcu.gov.ua або за телефоном (048) 722-52-63.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux