ТОВ «СІТІАЕРО ПАРКІНГ» взяті до уваги рекомендації Відділення

Опубліковано 08 квітня 2021 року о 11:44

У 2020 році Південним міжобласним територіальним відділенням АМКУ (далі — Відділення) проводилось дослідження ринку надання послуг з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільних стоянках біля Міжнародних аеропортів України, зокрема, Міжнародного аеропорту “Одеса”.

За результатами проведеного дослідження 22 грудня 2020 року адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення АМКУ надала ТОВ “СІТІАЕРО ПАРКІНГ” обов’язкові для розгляду рекомендації припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини 2 статті 13 Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді встановлення умов придбання товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Дії, які містять ознаки порушення, полягають у встановленні вартості послуг в’їзду та паркування на автостоянках № 1, № 3, та № 5 у розмірі 30 грн за кожні 30 хвилин, біля нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту “Одеса”, з якого здійснюються всі вильоти та прильоти за відсутності можливості отримати безкоштовно послугу в’їзду для здійснення посадки/висадки пасажирів без отримання послуги паркування.

У березні 2021 року ТОВ “СІТІАЕРО ПАРКІНГ” поінформувало Відділення про перегляд вартості послуг автостоянки № 1, де з 01.05.2021 діятимуть нові умови безкоштовної висадки/посадки пасажирів, а саме: до 10 хвилин — безкоштовно. Крім того,   ТОВ “СІТІАЕРО ПАРКІНГ” зазначає, що нові прейскуранти також враховують умови концепції організації руху та розміщення автотранспорту в аеропорту “Одеса”, що була розроблена аеропортом за ініціативи Міністерства інфраструктури України та відповідає досвіду міжнародних аеропортів Європи з цього питання.

Відділення постійно здійснює контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та органами влади законодавства про захист економічної конкуренції.

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, просимо повідомити Відділення на електронну пошту od@amcu.gov.ua, або за телефоном  (048) 722-52-63, або подати заяву відповідно до Правил https://amcu.gov.ua/zvernutisya-do-amku.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux