Підозри заявника були підтверджені висновками Державного підприємства «Миколаївский науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». За результатами проведених лабораторних випробувань відсоток сухих розчинних речовин в пасті томатній «Херсонська» становив всього 18%. Виробник же розмістив на етикетці томатної пасти інформацію щодо вмісту сухих речовин 25%.
За вимогами Держстандарту, якщо продукт містить від 12% до 20% сухих речовин томатів, то це — томатне пюре. Томатна паста є більш концентрованим продуктом, ніж томатне пюре. При приготуванні страв це грає велику роль, оскільки використання менш концентрованого продукту - томатного пюре припускає більш велику норму його закладки в страву, чим томатної пасти.
Як наслідок, через розповсюдження виробником оманливої інформації, споживачам, які покладаються на цю інформацію, завдаються збитки. Порушник повністю погодився з висновками відділення та повідомив про вжиті ним заходи для запобігання в подальшій господарській діяльності вимог конкуренційного законодавства. До порушника застосовано штрафні санкції у розмірі 8 тис. грн.
Коментуючи прийняте рішення, голова територіального відділення Галина Теслюк зазначила: - «Головними критеріями, на які в ринкових умовах орієнтується споживач, придбаваючи той чи інший товар, є якість та ціна. Аби споживач мав можливість обрати товар за своїми смаковими уподобаннями та вмістом свого гаманця, він повинен мати повну та достовірну інформацію на запропонований йому товар. Замовчування ж певної інформації вводить в оману споживачів щодо складу продукту та його споживчих властивостей».