На Миколаївщині комунальним підприємством виконано рекомендації Південного МТВ

Опубліковано 19 вересня 2024 року о 13:46

Комунальне підприємство «Добробут» Баштанської міської ради виконало рекомендації Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та привело у відповідність до законодавства умови договорів про надання послуги з управління побутовими відходами зі споживачами.

Південне МТВ встановило, що вказане комунальне підприємство після 17.11.2023 та у 2024 році укладало зі споживачами договори «Про надання послуг», які не відповідали умовам типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 № 835 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами».

В укладених договорах комунальне підприємство звузило коло прав споживачів та власних обов’язків як виконавця послуги в частині збирання та перевезення побутових відходів, а також зменшило коло власної відповідальності за порушення умов цих договорів.

Тому 11.06.2024 Південне МТВ рекомендувало КП «Добробут» припинити дії, які містили ознаки порушення, передбаченого пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на регіональному ринку послуги з управління побутовими відходами в частині їх збирання та перевезення.

На виконання рекомендацій КП «Добробут» повідомило, що підприємством розроблено типовий договір у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 № 835. Окрім того, КП «Добробут» ведеться робота зі споживачами, з якими укладено договори «Про надання послуг» за період з 17.11.2023 по червень 2024, які не відповідали типовим договорам, щодо необхідності переукласти договори у відповідності до вимог чинного законодавства України, більшість договорів переукладено. На офіційному сайті Баштанської міської територіальної громади 11.09.2024 розміщено типовий індивідуальний договір про надання послуги з управління побутовими відходами, який є публічним договором приєднання, та заява-приєднання до такого договору. Також опубліковано оголошення про обов’язкову необхідність звернення до КП «Добробут» щодо переукладання договорів, укладених після 17.11.2023 та у 2024 році, які не відповідали типовим, з метою приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

Водночас комунальне підприємство надало до Відділення копії нових договорів з індивідуальним та колективним споживачем про надання послуги з управління побутовими відходами, укладених з фізичними  особами та ОСББ, аналізом яких встановлено, що їх умови відповідають законодавству.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux