Інформація щодо попередніх висновків у справі № 2-26.213/9-2018 відносно ТОВ «Сісайд Термінал» та розгляд зазначеної справи на засіданні адміністративної колегії Південного МТВ АМКУ

Опубліковано 01 грудня 2021 року о 10:44

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (зі змінами) Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє наступне:

Південним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розглядається справа № 2-26.213/9-2018 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку товариства з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» (ідентифікаційний код юридичної особи  34770199) у вигляді дій, що полягали у встановленні протягом 2015-2018 років таких цін та умов надання послуг, пов’язаних з обробкою вагонів у межах території Миколаївського морського порту, які призводили до стягнення з кінцевих споживачів економічно необґрунтованої вартості цих послуг, а також дії, які полягали у встановленні протягом 2015-2018 років різних умов реалізації послуг, пов’язаних з обробкою вагонів у межах території Миколаївського морського порту.

За результатами збору та аналізу доказів у справі складено попередні висновки у справі  № 65/48-пв/к, якими запропоновано:

1.Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» (ідентифікаційний код юридичної особи: 34770199, місцезнаходження: Громадянський узвіз, 1/1, м. Миколаїв, 54020) є таким, що протягом 2015-2018 років займало монопольне становище на ринку надання послуг, пов’язаних з обробкою вагонів, як таке, що не мало жодного конкурента, в межах території Миколаївського морського порту, на якій розташовані залізничні під’їзні колії, які перебувають у господарському віданні державного підприємства «Адміністрація морських портів України» в особі Миколаївської філії «Адміністрація морських портів України» та на балансі державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт».

2.Визнати дії товариства з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал», що полягали у встановленні протягом 2015-2018 років таких цін та умов надання послуг, пов’язаних з обробкою вагонів, які призводили до стягнення з кінцевих споживачів економічно необґрунтованої вартості таких послуг, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання послуг, пов’язаних з обробкою вагонів, в межах території Миколаївського морського порту, на якій розташовані залізничні під’їзні колії, які перебувають у господарському віданні державного підприємства «Адміністрація морських портів України» в особі Миколаївської філії «Адміністрація морських портів України» та на балансі державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт», шляхом встановлення таких цін, інших умов реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

3.За вчинення порушення, зазначеного в пункті 2 цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» штраф відповідно до абзацу другого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

4.Закрити провадження у справі в частині ознак порушення товариством з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50, пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання послуг, пов’язаних з обробкою вагонів, в межах території Миколаївського морського порту, на якій розташовані залізничні під’їзні колії, які перебувають у господарському віданні державного підприємства «Адміністрація морських портів України» в особі Миколаївської філії «Адміністрація морських портів України» та на балансі державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт», шляхом застосування різних цін, різних інших умов до рівнозначних угод з суб’єктами господарювання без об’єктивно виправданих на те причин.

Відповідач у справі товариство з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» або уповноважені особи мають змогу отримати або ознайомитись зі змістом зазначених попередніх висновків та матеріалами справи у приміщенні Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (Відділ досліджень і розслідувань в Миколаївській області) за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 27/1,  5 поверх, тел. (0512) 37-05-30, 37-08-12.

Відповідач у справі товариство з обмеженою відповідальністю «Сісайд Термінал» має право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у попередніх висновках із необхідними доказами, які їх підтверджують.

Разом з тим, повідомляємо, що розгляд адміністративною колегією Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України справи   № 2-26.213/9-2018 відбудеться 09 грудня 2021 року о 14 год. 30 хв.

Місце розгляду справи: Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, м. Одеса, вул. Канатна, 83, 8 поверх, каб. № 802.

Відповідачі або їх представники, повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні адміністративної колегії Відділення.

У разі зміни дати проведення розгляду справи про це буде повідомлено додатково.

Додатково звертаємо увагу на обов’язковість забезпечення відповідачів та/або їх представників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання визначених нормативно-правовими актами та рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України санітарних та протиепідемічних заходів з метою попередження виникнення та запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, зважаючи на період карантину, встановлений постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211 із змінами.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux