До уваги органів влади та місцевого самоврядування Миколаївської, Одеської та Херсонської областей!

Опубліковано 11 березня 2021 року о 13:10

Розпорядженням Антимонопольного комітету України від 28.11.2019 № 23-рп (зі змінами) з 1 червня 2020 року Миколаївське та Херсонське обласні територіальні відділення Антимонопольного комітету України припинені шляхом приєднання до Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, яке є правонаступником всіх майнових прав та обов’язків.

Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України з  2 червня 2020 року розпочало виконання функцій, покладених Положенням про територіальне відділення, що були віднесені до компетенції Миколаївського та Херсонського відділень.

 З 3 червня 2020 року найменування Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України змінено на Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» органи влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані погоджувати з територіальним відділенням Антимонопольного комітету України проекти нормативно-правових актів та інших рішень, які можуть вплинути на конкуренцію, зокрема щодо створення суб'єктів господарювання, встановлення і зміни правил їх поведінки на ринку, або такі, що можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції на відповідних ринках.

Порядок погодження встановлений «Положенням про порядок погодження з органами Антимонопольного комітету України рішень органів влади, органів адміністративно-господарського управління та контролю, органів місцевого самоврядування щодо демонополізації економіки, розвитку конкуренції та антимонопольного регулювання», затвердженого розпорядженням Антимонопольного комітету України від 01.04.1994 № 4-р (далі – Положення).

В Положенні термін «рішення» вживається в такому значенні: проекти наказів, розпоряджень, інструкцій, положень, правил, методичних вказівок та інших актів, що приймаються органами влади, органами адміністративно-господарського управління та контролю, органами місцевого самоврядування, проекти рішень нормативного характеру сесій обласних, районних, міських, районних у місті, селищних рад.

Погодженню підлягають рішення з питань, перелік яких визначений пунктом 2 Положення.

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу органів влади та місцевого самоврядування Миколаївської, Одеської та Херсонської областей про обов’язковість дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux